- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Непоштовање Курана у Русији је, за разлику од других земаља ─ злочин

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
Пратите нас
Русија дубоко поштује Куран и верска осећања муслимана, непоштовање ове свете књиге у Русији је злочин, изјавио је руски председник Владимир Путин, истичући да ова пракса није уобичајена у свим земљама.
„Ово је светиња за муслимане и за све остале је светиња. Знамо да у другим земљама поступају другачије – не поштују верска осећања људи и још говоре да то није злочин“, истакао је шеф државе током посете џамији Џума у ​​Дербенту у Дагестану.
У нашој земљи то је злочин – и по Уставу и по члану 282 Кривичног законика Руске Федерације. То је злочин – непоштовање и распиривање међуверске мржње. Увек ћемо се придржавати ових законских правила“, уверио је он.
У среду је у главној џамији у Стокхолму један мушкарац у знак протеста поцепао и запалио Куран. Око 200 људи гледало је ову акцију: човек је прво ишчупао странице из Курана, њима обрисао ципеле, затим у књигу ставио сланину и запалио је.
Полиција је након тога ухапсила две особе – организатора спаљивања Курана, који је осумњичен за подстицање мржње према етничким групама и кршење забране о паљењу ватре на отвореном, док је друга особа приведена јер је покушала да га погоди каменом.
Шведске власти су, претходно, дозволиле ову акцију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала