- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија и Белорусија заједно одбијају сваки напад са Запада

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаПреговори председника Русије и Белорусије, Владимира Путина и Александра Лукашенка у Сочију
Преговори председника Русије и Белорусије, Владимира Путина и Александра Лукашенка у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
Пратите нас
Русија и Белорусија чине све како би изградиле имунитет на санкције, саопштио је председник Русије Владимир Путин.

„Русија и Белорусија чине све да обезбеде стабилност својих економија, свој имунитет на негативан утицај санкција. И, наравно, тешко је постићи успех у овој ствари без блиског међурегионалног партнерства,“, рекао је Путин у обраћању учесницима 10. Форума младих Русије и Белорусије.

У условима неповољних спољних услова, одбијања низа западних земаља да сарађују и затварања тржишта непријатељских држава, руски и белоруски региони интензивно развијају трговину, што помаже да се одржи производња, истакао је руски председник.
Белорусија је први трговински партнер Русије у ЗНД и четврти у свету.
Према речима Александра Лукашенка, позиција Минска остаје непромењена: нема баријера или ограничења у међусобној трговини са Руском Федерацијом.
„Снажни односи нам помажу да издржимо нове ударе Запада на свим фронтовима: економском, политичком, идеолошком, информационом, културном и другим“, рекао је Лукашенко обраћајући се на форуму.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала