- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: СВО је најефикаснија операција за заштиту људских права у светлу западне русофобије

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска војска у Донбасу
Руска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
Пратите нас
Руска специјална војна операција постала је најефикаснија операција за заштиту људских права, јер помаже да се заштите интереси руских сународника у Украјини, рекао је заменик директора Одељења за рад са сународницима у иностранству при Министарству спољних послова Русије Владимир Андрејев.

„Та русофобска политика се одавно води, а сада се додатно заоштрава. Услед тога, ми у Русији треба да будемо уједињени, да бранимо наша права, између осталог и оружаним путем, путем специјалне војне операције. То је операција за заштиту људских права – можда и најефикаснија операција за осигуравање права и легитимних интереса наших сународника у Украјини“, рекао је дипломата за Спутњик.

У покушају да изврше притисак на руску дијаспору, западне земље су, по речима Андрејева, покренуле „замајац русофобије“ – тренутно се дискриминише све што је руско.
„Део те дискриминације су одлуке непријатељских влада, притисак на нашу дијаспору. То је страшно, против тога се треба борити. Међутим, то је део супротстављања колективног Запада и Русије“, оценио је Андрејев.
Зграда Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2023
Специјална операција у Украјини
Пентагон шаље нових 500 милиона долара војне помоћи Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала