- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шредер одговара на критике поводом свог става према Русији: Пустите ме да живим

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБивши немачки канцелар Герхард Шредер
Бивши немачки канцелар Герхард Шредер  - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
Пратите нас
Бивши немачки канцелар Герхард Шредер (служио је 1998-2005) сматра да је његова политика на месту шефа владе према Русији била исправна.

„Сматрао сам да су моје политичке одлике о Русији биле исправне. Пошто као и раније сматрам да је то било исправно, онда ме то (критика његовог става о Русији) боли", рекао је Шредер.

"Ово је мој живот и ја га живим. Други не треба да ми диктирају како да живим", додао је он.
"Критикујте оно што сам урадио или ме пустите, немојте очекивати да се нечега одричем. Превише тога се тренутно одричем", истакао је он.
Како је телевизија објаснила, интервју са Шредером снимљен је 20. априла. Документарац говори о листу Билд и његовом бившем главном уреднику Каи Дикману и зове се „Историја Билда – тајна архива бившег шефа Каја Дикмана“.
Шредер је у Немачкој критикован због свог проруског става. Тако је у интервјуу нагласио да је политичка и економска изолација Русије на дуги рок немогућа, а просперитет Европске уније, укључујући Немачку, увек ће зависити од снабдевања руским сировинама. Супруга бившег канцелара Сео Јонг Ким - Шредер, отпуштена је из компаније NRW.Global Business након што је са супругом присуствовала пријему који је 9. маја организовала амбасада Русије у Немачкој поводом 78. годишњице победе у Великом отаџбинском рату.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала