- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зелена трава „дома“ Новаковог

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић, Вимблдон, Лондон
Новак Ђоковић, Вимблдон, Лондон - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
Пратите нас
Шљака припада Рафаелу Надалу и тако ће бити вероватно још дуго, дуго. Бетон припада Новаку Ђоковићу. Чија је трава? За сада Роџер Федерер држи рекорд по броју освојених Вимблдона, али то би могло да се промени овог лета.
Наиме, ако Новак освоји Вимблдон стићи ће и он до осам освојених Вимблдона. Самим тим тешко ће неко моћи да каже да је Федерер бољи на овој подлози, посебно сећајући се судара из 2018. године када је Србин у једном од најбољих дуела у историји после пет сати показао ко је бољи.
С обзиром на то да је Новак тренутно на седам титула на Ол Ингланд клабу, потребне су му две да прескочи Федерера и присвоји себи и траву као подлогу.

Ако објективно кажемо да је Новак велики фаворит на овогодишњем Вимблдону, као и да ће на високом нивоу играти још пар сезона, долазимо до реалног закључка да Ноле може до девет освојених Вимблдона.

То би уједно значило да је освојио највише Грен слемова на две од три најважније подлоге. Само му недостаје шљака на којој је Надал неприкосновен. Био би то нови доказ историјске доминације.
Чак је и на шљаци Новак побеђивао Надала и освојио три пута Ролан Гарос.
Ђоковић је као седмогодишњи дечак сањао о томе да буде најбољи на свету и да освоји Вимблдон. Увек је истицао да му је то омиљени турнир.
Наравно, с обзиром на то где се игра Вимблдон тешко се може рећи да је трава на Вимблдону његов дом, али тениски гледано, спортски гледано - јесте.
Све указује на то да Новак има квалитет и знање да освоји ове године Вимблдон, поседује савршену игру за траву, како је старији све је бољи и на мрежи, боље сервира, а и конкуренција није каква је била.
Објективно гледано, Ноле је први фаворит. Упркос Карлосу Алкарасу који јесте први на свету, јесте освојио Квинс, али није доказани играч на травнатој подлози.
Новак то јесте. И има све шансе да буде најбољи у историји на трави.
На бетону то већ свакако јесте са 10 Аустралијан опена, три УС Опена и гомилом мастерса.
Новак Ђоковић и Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
СПОРТ
Новакова трка за прво место: Титула најбоље решење – али прети и Данил
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала