- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Европска комисија покренула инвестицони пакет за Западни Балкан

CC0 / Pixabay / Евро
Евро - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
Пратите нас
Европска комисија покренула је данас нови финансијски пакет за подршку 14 водећих инвестиционих пројеката у области транспорта, енергетике, животне средине, људског капитала и подршке приватном сектору на Западном Балкану, у вредности од 2,1 милијарду евра.
Како се наводи у саопштењу објављеном на сајту Европске комисије, ово је пети инвестициони пакет у оквиру Економског и инвестиционог плана ЕУ за Западни Балкан.
Пројекти су припремљени у блиској сарадњи са партнерима на Западном Балкану и међународним финансијским институцијама како би се убрзала европска перспектива региона.
Европски комесар за суседство и проширење Оливер Вархељи рекао је да се новим инвестиционим пакетом шаље гласна и јасна порука партнерима са Западног Балкана, а то је да је њихова будућност у ЕУ и да „остварујемо стабилан напредак“ како бисмо превазишли неравномеран економски развој, преноси Танјуг.
„Ови пројекти ће боље повезати земље региона међусобно и са ЕУ, помоћи у декарбонизацији њихових економија и пружити подршку конкурентности приватног сектора у региону“, рекао је Вархељи.
Он је позвао партнере са Западног Балкана и међународне финнсијске институције да што пре покрену ове пројекте како би грађани и предузећа у региона могли да имају користи од ових инвестиција.
Новац - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
ЕКОНОМИЈА
Еврозона у рецесији –затишје пред буру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала