- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Низала поразе од Српкиња па постала шампионка – прослављена Каролина се враћа тенису

© AFP 2023 / MARWAN NAAMANI Каролина Возњацки
Каролина Возњацки - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
Пратите нас
Пре три године Каролина Возњацки, данска тенисерка, одлучила је да заврши професионалну каријеру, међутим ове сезоне некадашња прва тенисерка света одлучила је да се врати на терен и покуша да игра још коју годину. УС Опен реаговао је одмах после ове вести и данској тенисерки доделио специјалну позивницу.
Са једном Гренд слем титулом, два велика финала УС Опена и великих 30 трофеја, Каролина Возњацки одлучила је 2020. године да стави тачку на професионалну каријеру која је била изузетно богата и успешна.
Љубав према спорту међутим професионални спортисти никада не избаце из себе, а она често као у Каролинином случају не дозвољава крај. После три година, данска тенисерка одлучила је да се врати на терен и поново узме рекет у руке.
„У последње три године стигла само да надокнадим изгубљено време са породицом. Постала сам мајка, сада имам двоје предивне деце и захвална сам на томе, али и даље имам циљеве које желим да остварим. Желим да покажем својој деци да треба да јурите своје снове, без обзира на ваше године и статус. Донели смо ову одлуку као породица, враћам се и једва чекам“ , написала је Возњацки на друштвеној мрежи.
Данска тенисерка вратиће се на терен крајем августа, а од УС Опена већ јој је обећана специјална позивница. Управо тај Гренд слем један је од Каролининих недосањаних снова. Два пута је играла финале 2009. и 2014. године међутим никада није успела да дође до титиле.
Возњацки је 2018. године постала Гренд слем шампионка када је подигла трофеј на Аустралијан опену,а на првом месту ВТА листе провела је чак 71 недељу.
Професионална каријера данске тенисерке почела је 2005. године и тада је млада Каролина стигла до финала јуниорског Аустралијан опена, а потом је освојила Вимблдон у јунироској конкуренцији.
Када је 2008. године напунила 18 година у тениском свету важила је за велики таленат, али тада су јој између осталих, „проблеме“ правиле српске тенисерке Ана Ивановић и Јелена Јанковић које су биле у налету.
Ту годину почела је сјајно на Аустралијан опену и редом елиминисала Жизелу Дулко, Аљону Бондаренко, чак и Сабину Лисицки, али је у у осмини финала поражена од Ане Ивановић која је касније стигла до финала.
Српкиња је данску тенисерку елиминисала и касније у трећем колу Ролан Гароса, а те године Ана је освојила свој једини Гренд слем трофеј на париској шљаци.
Када је стигла на УС Опен данска тенисерка поново је одиграла неколико сјајних мечева, али је у четвртом колу поражена од Јелене Јанковић која је касније изгубила у финалу.
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
СПОРТ
Српска традиција на Вимблдону – Наталија као Новак /видео/
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
СПОРТ
Кецмановић „уштопован“ у четвртфиналу – пропустио је добру шансу
Новак Ђоковић Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
СПОРТ
Мирише на добро – Ђоковић покренуо све моторе: „Једем траву само са Вимблдона“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала