- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Од мржње до пријатељства и сарадње – Кирјос уз Ђоковића: „Време је!“

© AP Photo / Mark BakerНовак Ђоковић и Ник Кирјос
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
Пратите нас
Ник Кирјос, контроверзни аустралијски тенисер који је годинама уназад био перципиран као велики критичар Новака Ђоковића, потпуно је променио плочу у претходном периоду, а сада је отишао и корак даље, придруживши се Ђоковићевој независној организацији ПТПА.
Кирјос је током година био велики критичар Ђоковића, често је и прелазио границе доброг укуса што је и српски тенисер приметио и умео је да одговори, наравно у блажем стилу.
Али, све се променило када се Ђоковић нашао на удару аустралијских власти почетком прошле године што је окончано његовом депортацијом. Тада је Кирјос стао у одбрану Ђоковића, а њихово другарство је достигло и нови ниво пошто су се састали у прошлогодишњем финалу Вимблдона.
И управо уочи Вимблдона, Кирјос је приступио организацији ПТПА, независном удружењу тенисера које је иницирао и основао Ђоковић.
Кирјос је тим поводом објавио и поруку.
„Веома сам узбуђен што сам део ПТПА, невероватне иницијативе. Сваки играч који има било какво питање о томе може слободно да ми се обрати. Време је!“, навео је Кирјос.
Подсетимо, организација ПТПА се залаже за боље услове за тенисере и уједначену расподелу новца од турнира, с обзиром на то да је познато да играчи испод стоте позиције на АТП листи готово не могу да преживе бавећи се тенисом.
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
СПОРТ
Српска традиција на Вимблдону – Наталија као Новак /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала