Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Норвешка затвара амбасаду у Приштини

© Sputnik / Александар Виљф / Уђи у базу фотографијаОсло
Осло - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
Пратите нас
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је Норвешка донела одлуку да затвори амбасаду у Приштини.
Дачић је за тв Пинк рекао да је за ту одлуку сазнао у разговору са државним секретаром у норвешком Министарству спољних послова Ајвином Вадом Петерсоном и додао да је то погодило Приштину.
Говорећи о одлуци премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија организације „Цивилне заштите“ и „Бригаде север“ прогласи за терористичке, Дачић је казао да Курти нема константу у терминима које користи, али да му је једина константа опште настојање да целу Србију и српски народ прогласи геноицидним народом, да смо ми ти који су извршили злочине и да морамо да платимо ратну одштету.
„Они су умислили да могу да раде шта хоће, а да их не занима мишљење оних који су их створили. Питање је да ли они то раде само или уз помоћ некога, а онда је питање кога. То је као када створите вирус у лабораторији па он почне да хара светом“, навео је Дачић.
Он је додао да је признањем Косова отворена је Пандорина кутија из које се не зна шта ће изаћи.
„Нама је то помогло код објашњавања тог феномена код земаља које су признале Косово. Ми нисмо имали дипломатију пре 2012. године, а када је Вучић донео одлуку и ја као министар да радимо на томе, почели смо да објашњавамо људима да ће неко у њиховим земљама то исто да уради“, рекао је Дачић.
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
СРБИЈА
Курти смишља „легенде о српским терористима“ док наставља са етничким чишћењем Срба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала