- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Приведен нападач који је упуцао две особе и држао таоце на аеродрому у Кишињеву /видео/

© Sputnik / Михай Карауш / Уђи у базу фотографијаАеродром у Кишињеву
Аеродром у Кишињеву - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
Пратите нас
Странац који је пуцао из ватреног оружја на међународном аеродрому у Кишињеву и том приликом убио два припадника органа реда на службеној дужности, приведен је, саопштила је прес служба Министарства унутрашњих послова Молдавије.

„Припадници полицијске бригаде за специјалне намене ‘Муња’ успели су да неутралишу агресора који је пуцао на аеродрому у Кишињеву. У овом моменту опасност је елиминисана. Нападач је задобио повреде, указује му се медицинска помоћ“, наводи се у саопштењу прес службе Министарства.

Држављанин Таџикистана одговоран за напад

Молдавски премијер Дорин Речан изјавио је да за пуцњаву на аеродрому одговоран грађанин Таџикистана.
„Догодио се озбиљан безбедносни инцидент на међународном аеродрому у Кишињеву. Четрдесеттрогодишњем држављанину Таџикистана забрањен је улазак у Молдавију из безбедносних разлога. Током спровођења у стерилну зону за повратак, он је упуцао припадника пограничне полиције и службеника за обезбеђење аеродрома из пиштоља, који је украо од граничара“, написао је Речан на друштвеним мрежама.
Према његовим речима, такође је био рањен и један од путника коме је указана лекарска помоћ.
Представници полиције престонице Молдавије саопштили су претходно Спутњику да је непозната особа испалила неколико хитаца из ватреног оружја на међународном аеродрому у Кишињеву, а путници су због безбедности евакуисани са аеродрома.

„Власти су потврдиле две жртве. У овом тренутку на место догађаја стигла је полицијска бригада за специјалне намене ‘Муња’“, наводи се у саопштењу прес службе молдавског МУП-а.

Прес служба је објавила да је за пуцњаву одговоран странац коме није дозвољен улазак у земљу, а ватрено оружје је отео од службеника пограничне полиције.
На основу прелиминарних информација, странац је стигао у земљу летом из Турске.
Починилац се забарикадирао у једној од просторија на аеродрому и држао је таоце.
Према подацима објављеним на сајту аеродрома, сви летови са међународног аеродрома у Кишињеву привремено су обустављени најмање на један час због инцидента са пуцњавом.
У саопштењу прес службе се истиче да је генерално тужилаштво Молдавије покренуло кривични поступак због терористичког акта на престоничком аеродрому.
Протест опозиције у главном граду Молдавије. - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
СВЕТ
"Ер Молдова" за обнову летова ка Русији, власти бране; Бивши председник: Само да се допадну Западу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала