- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шок у Француској – ухапшен тренер ПСЖ

© AFP 2023 / JULIEN DE ROSAКристоф Галтије
Кристоф Галтије - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
Пратите нас
Још увек актуелни тренер Пари Сен Жермена Кристоф Галтије ухапшен је у петак због оптужби о дискриминацији, пишу француски медији.
Кристоф Галтије ускоро више неће бити тренер Пари Сен Жермена, а прича се да ће га наследити Луис Енрике, али у овом моменту има веће проблеме од смене на Парку принчева.
Игор Вујачић и Ел Фарду Бен – ФК Партизан и ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
СПОРТ
Из Партизана у Русију – „Победе ће сигурно доћи“
Пријава о дискриминацији због којих је ухапшен датирају још из времена када је био тренер Нице у којој је провео годину дана пре доласка у Париз.
Како наводе француски медији, Галтије је ухапшен са својим сином Џоном Валовићем Галтијеом који ради као његов саветник, а у склопу истраге о наводној дискриминацији на расној и верској основи.
Галтије у полицији може да буде задржан најдуже 24 сата, дакле до 8.45 у суботу ујутру након чега мора да буде донета одлука о његовом хапшењу или пуштању на слободу до саслушања пред судом.
Како је известио Л’Екип, Галтије и његов син оптужени су за расизам и расистичке увреде од стране спортског директора Нице Жилијена Фурнијеа.
Наводно, Галтије је у више наврата током годину дана рада у Ници износио дискриминишуће, расистичке и исламофобичне увреде на рачун других особа.
Тренер је од самог почетка одбацивао све оптужбе и чак је поднео жалбу на пријаву спортског директора свог бившег клуба.
Овим поводом већ је саслушан већи број играча Нице, а свој исказ су дали и председник клуба Жан-Пијер Ривер и помоћни тренер Дидије Дигар.
Игор Вујачић и Ел Фарду Бен – ФК Партизан и ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
СПОРТ
Из Партизана у Русију – „Победе ће сигурно доћи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала