- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кинеска војна делегација посетила Велику Британију и Француску

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаКина на паради у Пекингу показала колика је војна сила
Кина на паради у Пекингу показала колика је војна сила - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
Пратите нас
Кинеска војна делегација посетила је Велику Британију и Француску, а посета је трајала од 24. јуна до данас, саопштило је кинеско Министарство одбране.
Делегација Народноослободилачке војске за стратешке консултације разговарала је са британским и француским представницима о међусобним одбрамбеним односима, разменила детаљна мишљења о међународним и питањима регионалне безбедности од заједничког интереса и побољшала међусобно разумевање и поверење, саопштило је кинеско министарство одбране
Упитан о посети, портпарол британског Министарства одбране је рекао да је био домаћин одбрамбеног стратешког дијалога Британија-Кина у Лондону.
Разговори су се односили на одговарајуће стратегије националне одбране, ситуацију у Украјини, безбедност у Индо-Пацифику, стратешку стабилност и ширење, Јужно кинеско море и Тајван и војне односе Велике Британије и Кине, навео је портпарол у саопштењу, преноси Ројтерс.
Британски министар спољних послова Џејмс Клеверли могао би да посети Кину у јулу, наводе званичници, јер Британија настоји да се побољша односе са Кином и ангажује се у областима као што су трговина, улагања и климатске промене, док се истовремено штити од претње националној безбедности.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала