- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Белорусија жели да учествује у преговорима о Украјини

© Sputnik / Виктор ТолочкоДворец спорта
Дворец спорта - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
Пратите нас
Белорусија је прва у низу земаља, спремних да пруже платформу за могуће преговоре за решавање ситуације око Украјине, изјавио је заменик министра спољних послова Белорусије Јуриј Амбразевич.
"Наш потенцијал је добро познат, ми ћемо одиграти своју улогу ако буде било потребно. Никада се нисмо нудили да будемо посредници, председник (Белорусије Александар Лукашенко) је то више пута наглашавао. Спремни смо да пружимо све што имамо, да поделимо са ким је потребно, тим што имамо. Сигуран сам у то. И да обезбедимо резултат. Према томе, ако се стекну услови, Минск ће бити први у реду за овакву врсту преговора", рекао је он у интервјуу за СТВ.
Заменик шефа белоруског Министарства спољних послова је приметио да Минск има „очигледан интерес“ да се одрже преговори.
"Белорусија жели да буде учесник у тим преговорима, јер желимо гаранције безбедности за себе. За нас је главни приоритет да наше небо, иако данас сиво, остане мирно. Наш главни задатак је да наша територија никада не буде бомбардована, да се наш народ у пуној мери може развијати“, објаснио је Амбразевич.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала