- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лесоров намиг партизановцима – „Није збогом, већ довиђења“

© Sputnik / Лола ЂорђевићМатијас Лесор
Матијас Лесор - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
Пратите нас
Отишао је Матијас Лесор из Партизана, али је намигнуо навијачима кроз изјаву коју је дао француским медијима. Наиме, говорећи о одласку из црно-белог дреса у Панатинаикос, Лесор је рекао да на то не гледа као на коначно збогом, већ као на - до следећег виђења.
Навијачи су га у Паризу дочекали са бакљама после одласка из Партизана. Лесор је објаснио повезаност са црно-белим бојама.
„Било је то мање или више довиђења. Није то, надам се, био растанак, већ више довиђења. Конекција са навијачима Партизана је била нешто... Већ сам 50 пута говорио о томе, а и даље не могу да нађем праве речи, јер је веза била јака, јединствена! То су навијачи који ће остати уцртани у мом памћењу. Надам се да ћу и ја остати у њиховој и да ћу увек имати места у њиховом срцу, јер они сигурно хоће у мом“, рекао је Лесор.
Говорећи, Лесор је искористио глагол у француском језику који се најбоље преводи код нас као „довиђења", односно - „до следећег виђења".
Дакле, јасно је какве су Лесорове намере у будућем току каријере.
Момак са Мартиника додао је да је сезона са Партизаном завршена на најбољи могући начин, као и да је Партизану Фајнал фор Евролиге прошао кроз прсте.
Лесор, који иза себе има фантастичну сезону у црно-белом дресу у Евролиги, потписао је двогодишњи уговор са Панатинаикосом.
Лесор је провео две сезоне у Партизану и за то време је постао један од најбољих играча на позицији центра у Европи.
Током претходне такмичарске године имао је 12 поена и 7,1 скок у просеку.
Момак са острва Мартиник је професионалну каријеру стартовао у Шалону, а потом је наступао за Нантер, Црвену звезду, Уникаху, Бајерн, Монако и Макаби пре него што је стигао у Партизан где је и достигао зенит каријере.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
СПОРТ
Из Америке стигла вест коју Партизан није хтео да чује: Данте се враћа у НБА
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала