- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Европљани изгубили руско тржиште, њихове инвестиције су "изгореле"

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русиеј Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русиеј Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
Пратите нас
Русија је значајно ојачала везе са земљама Азије, Африке и Латинске Америке у контексту опадања контаката са Европом, иако оне нису нестале, написао је заменик председника Савета безбедности (СБ) Руске Федерације Дмитриј Медведев у чланку за Росијску газету.
„Да, везе са Европом су се значајно смањиле (али нису нестале). Али са глобалним Југом и не мање глобалним Истоком, они су значајно порасле. Роба из Европе која нам је била потребна замењена је другом“, рекао је он.
„Европљани су изгубили наше тржиште на дуго, њихове инвестиције су изгореле, иако је сама производња остала. Хвала им на бесплатне или знатно јефтиније капацитете, који су постали власништво руских компанија. Њихове фирме гризу нокте и чисте билансе од губитака", додао је он.
Коментаришући једну од теза противника Руске Федерације, која убеђује да је „Русија у изолацији“, заменик председника Савета безбедности је истакао: „Никако“.
„На најактивнији начин се развијају политички контакти са Азијом, Африком и Латинском Америком. Њихова тржишта су отворена, њихове компаније увелико раде са нама, упркос санкцијама“, објаснио је он.
У целини, према Медведеву, „крај епохе свемогућег долара се назире“.
"На дневном реду је прелазак на националне и дигиталне валуте“, закључио је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала