- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Немамо никакав план: Ватикан открио резултат посете кардинала Москви

© PixabayПанорма Ватикана
Панорма Ватикана - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
Пратите нас
Ватикан још нема „план који би могао да помогне отпочињању преговора” о Украјини, али је фокусиран „на хуманитарне иницијативе и заштиту живота невиних људи”, саопштио је папски изасланик за украјинско питање кардинал Матео Зупи, који је ове недеље посетио Москву.
"Под руководством папе Фрање и заједно са њим у наредним данима, размотрићемо оно што смо чули (у Москви). Зато још немамо план који би могао да олакша почетак преговора. Веома смо заинтересовани за хуманитарно питање и заштиту живота невиних људи“, цитира његове речи лист Ил Ресто дел Карлино.
„Не постоји ни мировни план, нити посредовање, постоји велика жеља да се заустави насиље“, додао је архијереј.
Кардинал је био у посети Москви 28-29. јуна. Он се састао са Патријархом московским и целе Русије Кирилом, помоћником председника Руске Федерације за спољне послове Јуријем Ушаковим и комесаром за права детета при председнику Руске Федерације Маријом Љвовом-Беловом. Како је саопштено у прес-служби Свете столице, сврха кардиналовог путовања била је „да да хуманитарни допринос тражењу излаза из тренутне трагичне ситуације у циљу постизања праведног мира“.
Раније је кардинал Зупи посетио Кијев, где се састао са председником Украјине Владимиром Зеленским и верским званичницима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала