- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лајовић испао од анонимуса на Вимблдону

© AP Photo / Andy BrownbillДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
Пратите нас
Српски тенисер Душан Лајовић елиминисан је на старту Вимблдона од анонимног Британца Јана Чоинског који је био бољи у четири сета - 7:5, 6:7, 2:6, 2:6.
Генерално је то био дуел са много успона и падова за Лајовића што је 27-годишњи Британац, иначе,164. тенисер света, искористио да се докопа другог кола ношен подршком са трибина.
Србин је започео дуел са брејком већ у првом гему, али је убрзо допустио домаћем играчу да се врати у меч и поравна на 2:2. Потом је уследио нови брејк, па нови рибрејк. У чудном сету и развоју догађаја, Лајовић је направио кључни брејк за 6:5, а онда и на свој сервис обезбедио први сет - 7:5.
У правом ролеркостеру од меча, није уопште изненађење што се други сет завршио у тај-брејку. Опет је на репертоару била серија брејкова, губили су сервис један па други, тако да се дошло до тај-брејка, а Британац је у другом сету био бољи са 7:4 и поравнао на 1:1.
У трећем сету Чоински је био убедљив и неумољив, везао је два брејка за 5:1 и потом повео у сетовима после убедљивих 6:2. Лајовић није могао да пронађе ритам ни у четвртом сету, иако је добио први гем и показао знакеживота, претрпео је брејк већ у трећем после чега му није било спаса.
Чоински је рутински привео меч крају и после још једног брејка и 6:2 славио са 3:1. Анонимни Британац је одиграо вероватно најбољи меч у животу и забележио премијерну победу у каријери на Вимблдону коју ће дуго памтити.
Приде ће Чоински у другом колу укрстити копља са Пољаком Хубертом Хуркачем (16. тенисером света) који је на старту лондонског гренд слема избацио Шпанца Алберта Рамоса у три сета - 6:1, 6:4, 6:4.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
СПОРТ
Новак после најчуднијег меча: „Увек се повежем са дечаком из Србије који сања да освоји Вимблдон“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала