- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Кинеска војска проучава тактику руских трупа у Украјини

© AP Photo / Li GangКинески председник Си Ђинпинг током посете морнарици у Јужном кинеском мору
Кинески председник Си Ђинпинг током посете морнарици у Јужном кинеском мору - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
Пратите нас
Народноослободилачка армија Кине активно проучава тактику коју користе руске трупе у Украјини за заштиту оклопних јединица и коришћење беспилотних летелица, пише лист „Саут Чајна морнинг пост“.
Како се наводи, недавно је бригада 82. армијског корпуса Народноослободилачке армије Кине одржала војне вежбе у провинцији Хебеј која се налази у близини Пекинга.
Према наводима војних аналитичара, током поменутих вежби кинеска војска је применила искуство руских трупа у Украјини: користили су дронове за извиђање и откривање положаја противтенковских ракетних система противника.

„Коришћење беспилотних летелица које служе као 'очи' оклопним снагама за праћење лансирања противтенковских ракета, као и употреба дронова камиказа за ваздушне нападе један је од најисплативијих начина за супротстављање“, пише лист, позивајући се на војни аналитички центар „Јуан Ван“ из Пекинга.

По речима кинеског војног експерта на који се лист позива, одржане војне вежбе одражавају искуство стечено током борбених дејстава у Украјини, посебно када је реч о тактици супротстављања преносивим противваздушним ракетним системима „стингер“ и противтенковским ракетним системима „џавелин“ које су западне земље испоручиле Оружаним снагама Украјине.
„Сукоб у Украјини је подстакао оружане снаге многих земаља да изврше модернизацију“, рекао је експерт, истакавши да и Народноослободилачка армија Кине пажљиво прати борбена дејства у Украјини у циљу модернизације система за обуку.
82. армијски корпус улази у зону одговорности Централне зоне Борбене команде Народноослободилачке армије Кине и одговоран је за одбрану Пекинга.
Руско-кинеске војне вежбе - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
СВЕТ
Медији: Кинеска војска моделира сценарије „тоталног рата“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала