- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Нуклеарна апокалипса не само што је могућа, већ је и вероватна

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Уђи у базу фотографијаПремијер Русије Дмитриј Медведев
Премијер Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
Пратите нас
Један од начина за решавање конфронтације у свету је трећи светски рат у коме неће бити победника, нуклеарна апокалипса не само да је могућа, већ је и вероватна, изјавио је заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
„Један од начина да се то реши (конфронтација) је трећи светски рат. Али он је очигледно лош, јер победницима није загарантован даљи просперитет, као што је био случај после претходних светских ратова. Највероватније једноставно неће бити победника“, написао је Медведев у чланку објављеном у „Руској газети“.
Он је нагласио да не треба посматрати као победу свет у коме је наступила нуклеарна зима, када вишемилионски градови бити у рушевинама, где нема струје због електромагнетног импулса, а огроман број људи је погинуо од нуклеарног таласа, светлосног зрачења, радијације и радиоактивног загађења, где царују страшне епидемије и глад.
„И ту ћу приметити једну ствар коју не воле да признају политичари свих боја: ова Апокалипса не само што је могућа, већ је и сасвим вероватна“, истакао је Медведев.
Он је приметио да се свет налази у сукобу горем него за време Кубанске кризе, јер су западни непријатељи одлучили да реално униште највећу нуклеарну силу – Русију.

„Узрока (вероватно нуклеарне апокалипсе) има најмање два. Први. Свет се налази у сукобу много горем него у периоду Кубанске кризе, јер су наши противници одлучили да реално победе највећу нуклеарну силу – Русију. Они су, без сумње, праве будале, али то је управо тако“, истакао је Медведев.

Као други узрок Медведев је навео само чињеницу да је нуклеарно оружје примењено раније.
„Зна се ко и где, што значи да нема табуа!“, закључио је Медведев.

Ближи се крај конфронтације са Западом

Медведев је истакао да нису успели да сломе Русију у украјинском сукобу, па се већ ближи крај конфронтације са Западом.
„Данас су чак и ‘стондиране’ вође кијевског режима признале да у стању сукоба ‘Бандерокрајину’ неће примити у Алијансу. То доводи до врло једноставног и тужно закључка: ако сукобљене земље не буду примљене у НАТО, онда ће сукоб бити трајан, јер је то питање постојања Русије. Дакле, разлози њиховог негодовања су очигледни. Русију нису успели да сломе и антируски фронт је пропао. И не ради се о политици или стратегији, па чак ни о тактици. Једноставно је финале већ врло близу. Ста је откуцао“, истакао је Медведев.
Он је приметио да је Русија одбила да призна логику колективног Запада и дала му је оштар и недвосмислен отпор.
„Ништа ново, све је као и обично: независност и територијални интегритет, према мишљењу колективног Запада, могу да бране само они којима је то дозвољено. Остале треба умирити, згњечити и по могућности крвљу размазати по сопственој територији. Русија није хтела да призна такву логику. Није се потчинила туђој вољи“, оценио је руски политичар.
Такође је позвао да се „сви тешко добијени резултати тоталне конфронтације“ забележе у документу сличном Хелсиншком акту, „којим је окончана позната Конференција из 1975. године“.
Вишецевни бацач ракета Ураган у зони специјалне војне операције у Украјини. - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
РУСИЈА
Медведев: У Украјини се колективни Запад бори против остатка света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала