- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта ће остати Европи?

© AP Photo / Darko VojinovicВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
Пратите нас
Из минута у минут појављују се информације са кошаркашког тржишта, а јасан је тренд одласка најбољих играча Евролиге у НБА. Тим путем су кренули Василије Мицић, Данте Егзум, Саша Везенков, а близу су и Валтер Таварес и Донте Хол.
Следи питање - шта остаје Европи, односно Евролиги?
Мицић и Везенков су последњи освајачи МВП признања, тако да и званично најбољи играчи Старог континента иду преко баре.
Челници Оклахома Тандера одлучили да са Мицићем потпишу трогодишњи уговор. Мицић (29) ће, према истом извору, у Оклахоми зарадити 23.500.000 долара за три године. Репрезентативац Србије тако после пет година напушта Ефес са којим је освојио две Евролиге (2021. и 2022).
Мицић је био 52. пик на драфту 2014. године, а после девет година, коначно ће заиграти у најјачој кошаркашкој лиги планете. Неколико пута је био веома близу потписа, није се испунило, али сада је време да Василије оде у најјачу лигу света и тамо покаже шта уме и зна.
Сада већ некадашњи крилни центар грчког клуба Саша Везенков, потписао је трогодишњи уговор са Кингсима вредан 20 милиона евра и тако додатно ослабио квалитет Евролиге.
Ту није крај.
Један од најбољих играча протекле сезоне, Данте Егзум, договорио се са Далас Мавериксима и наставиће каријеру у овој франшизи.
Поменутом рутом Евролига - НБА лако могу да крену и Валтер Таварес из Реала и Донте Хол из Монака.
Таварес, најкориснији играч финала Евролиге и кључни члан екипе Реала из Мадрида која је освојила европску титулу, добио је понуду од Портланд Трејлблејзерса да се придружи НБА лиги.
Тим из Портланда жели да потпише дугорочан уговор са овим центром са Зеленортских острва. Међутим, главна препрека може бити висока излазна клаузула коју је Реал Мадрид увео приликом потписивања петогодишњег уговора са високим центром од 220 центиметара.
Та клаузула наводно премашује износ од шест милиона долара, колико је Денвер платио за довођење Факунда Кампаца 2020. године.
Поред Тавареса, Портланд гледа и у Донту Хола који такође има излазну клаузулу у Монаку.
Уколико Монако добије новац од ове продаје, агресивно ће напасти довођење Николе Миротића.
Александар Везенков - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
СПОРТ
Креће борба за Миротића – бугарски Паспаљ иде у НБА и „пали“ Евролигу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала