- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Немања Радуловић вечерас на Ташмајдану

© Фото : Спутњику уступио ЦЕБЕФ/Север ЗолакНемања Радуловић
Немања Радуловић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
Пратите нас
Славни виолиниста Немања Радуловић наступиће вечерас на стадиону Ташмајдан, а све улазнице за концерт распродате су пре недељу дана.
Радуловић ће заједно са својим камерним ансамблом „Double Sens” известинумере са новог албума „Корени”.
„Живот видим као дрво - имате корен, стабло и гране које представљају разне могућности и путеве. Ако корени нису довољно чврсти, та база од које све полази, онда теже иде у животу. Ако имате на самом почетку нешто што вам је дало и љубав и снагу и психичку сигурност, све је много лакше. Ја данас живот видим као много могућности које могу да се десе или не“, рекао је Радуловић за Спутњик.
На албуму „Корени“ Радуловић је заједно са својим сарадником Александром Седларом објединио нове аранжмане традиционалних песама различитих народа – од Србије преко европских земаља до Кине, Индије и Јапана.
„Укорењеност у својој традицији и култури помаже. За много тога што свирам, када не пише у партитури, нађем инспирацију у детињству, у својим почецима, који чак не морају да буду везани за музику. Тако да је та укорењеност битна“, нагласио је Немања.
„Корене“ доживљава као својеврсно путовање планетом са жељом да као уметник буде изнад свега што се догађа, да својом музиком шири љубав и мир:
„У сваком периоду је то било захтевно. Не само уметници, него и лекари и сви људи који су присутни у овом тренутку, треба да се боре за мир. Ако вам је комшија, онај који је поред вас, добар, онда сте и ви добри. Сви треба да мислимо о миру и лепим стварима зато што имамо један живот“.
На албуму „Корени“ између осталих, налазе се композиције: „Што те нема“ певачице Јадранке Стојаковић, „Hommage“ (омаж) Александру Шишићу, „Ђелем, Ђелем“, „Македонско девојче“, „King David“, „Мамбо“, „Moscow Night“, „The Butterfly Lovers“, „Indifference“.
Немања Радуловић - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2022
КУЛТУРА
Овације на Коларцу за виртуоза на виолини: Немања Радуловић одушевио Београђане
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала