Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Оштра порука Била Клинтона Приштини: Престаните са глупостима на северу Косова

© Фото : Youtube/Edi Rama/PrintscreenБил Клинтон и Еди Рама
Бил Клинтон и Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
Пратите нас
Бивши председник САД Бил Клинтон је током говора на церемонији у његову част у Тирани изразио забринутост због ситуације на северу Косова и позвао Приштину да „престане са овим глупостима“, мислећи на избор нелегитимних градоначелника четири града на северу Косова.
Клинтон је у Тирану позвао привремене власти у Приштини да одступе и „покаже свету како изгледа инклузивна будућност“, мислећи на права српске мањине на северу, преноси Лајми.
„Постоји спор који се сада дешава на Косову за који бих волео да се никада није догодио. То више није моја одлука, него су Косовари створили та четири града у корист Срба да им дају још четири градоначелника. Тако да мислим да није требало да се одрже ови избори“, рекао је он.
Клинтон је казао да „сматра да је лако Албанцима, који су сада у већини, да покушају да искористе тренутак да изнесу свој аргумент, али права ствар коју треба да ураде је да престану са овим глупостима“.
„Какво велико политичко питање може створити ова тензија, грађанима треба рећи да морају да гласају. Ако размислите о ова четири града, далеко су од било које модерне научне лабораторије, у којој се моделира свет, јер њиме управљају људи који више воле доминацију него сарадњу. Надам се да ће Албанци моћи да покажу свету како изгледа инклузивна будућност“, објаснио је он.
Бивши амерички председник Бил Клинтон - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
РЕГИОН
Бил Клинтон допутовао у Тирану, Рама ће му уручити орден
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала