- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амерички војни обавештајац упозорио западне генерале: Русија мења правила игре

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаРуска артиљерија у зони специјалне војне операције у Запорошкој области
Руска артиљерија у зони специјалне војне операције у Запорошкој области - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
Пратите нас
Моћ руске артиљерије, система противваздухопловне одбране и средстава радиоелектронске борбе мењају правила игре у случају директног сукоба са Западом, написао је на Твитеру бивши амерички војни обавештајац Скот Ритер.
„За све те кабинетске генерале, који критикују Русију: размислите о томе шта су САД и НАТО учинили и шта нису учинили за последњих 20 година. Ни једни, ни други не би успели дуго да се одрже у том сукобу, у којем данас учествују Украјина и Русија – то је изван граница њихове маште... Коришћење високопрецизне муниције неће помоћи Алијанси – системи испоруке ће бити врло брзо уништени узвратном ватром. Надмоћ руске артиљерије мења правила игре“, сматра Ритер.
Према његовом мишљењу, надмоћ Запада у авијацији такође ће бити поништена раширеном мрежом ПВО.
Ни САД, ни НАТО нису спремни за сукоб с таквим страшним противником као што је Русија, сматра Ритер.
Он је додао да се Вашингтон прилагодио рату заснованом на потпуној доминацији сопствених војних система. Иако је то функционисало у Авганистану и Ираку, ништа од тога не би помогло Американцима у случају сукоба с Русијом, пише официр.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала