- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како против Ђоковића – веома тешко: „Рекао сам свима, немогуће је“

© AP Photo / Kin CheungНовак Ђоковић и Педро Каћин
Новак Ђоковић и Педро Каћин - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић на Вимблдон је дошао са невероватним низом непобедивости на овом турниру, а са победама је наставио и у првом колу. Други играч АТП листе је у три сета поразио Аргентинца Педра Каћина, који је био одушевљен чињеницом да на најпрестижнијем турниру на свету има прилику да дели терен са највећим тенисером свих времена.
„Људи су ми пре меча говорили само да уживам против Ђоковића. Ја сам им одговорио да ћу сигурно да уживам јер је немогуће да га победим. Сви су ме питали ‘Како то немогуће?’ Рекли су да ништа није немогуће. Ја сам се сетио меча са Александром Зверевом, који сам имао на Индијан Велсу. Ту сам играо ужасно, нисам нимало уживао. Против Новака сам решио да не посрнем и да играм, да осетим терен“, рекао је Педро Каћин.
Меч је обележила и дуга пауза због кише.
„Када сам видео да сервирам добро и да Новак не ритернира онако како смо навикли, решио сам да наставим, али да не стављам себе под велики притисак. Нисам јурио победу, али сам мало више веровао у себе. На крају меча сам му на мрежи рекао да су то била најбоља два сата у мојој тениској каријери и захвалио сам му се на свему“, казао је тенисер из Кордобе.
Каћин (28) тренутно заузима 67. место АТП листе, а у професионалној каријери, која траје од 2013. године, није освојио ниједан турнир. Познат је као изразит “шљакаш”, а до ове године није ни играо АТП мечеве главног жреба на травнатој подлози.
„Ђоковић је урадио много за тенис, и то не само за себе, већ и за нас који играмо против њега, али и наше породице. Сви смо веома захвални Новаку. Желео сам да га питам да ми потпише мајицу, али нисам желео превише да инсистирам. Он је све нас толико научио, подигао је ниво. Бројеви не лажу – Новак је највећи свих времена. Спектакуларно је што и у нашем спорту постоји неко ко је на нивоу Месија и сличних. Новак игра и побеђује, али ни не сања колико утиче на животе свих нас – његових противника. Тако је утицајан. Лично, ја сам много радио како бих добио ту прилику“, закључио је Аргентинац.
Наредни Ђоковићев ривал биће Аустралијанац Џордан Томпсон, 70. играч АТП листе. Он је у првом колу, после три и по часа тениса, након великог преокрета победио Американца Брендона Накашиму. Било је 2:6, 2:6, 6:4, 7:6 (4), 6:3 за Томпсона.
Викторија Азаренка - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Нови доказ западњачког незнања – и жеље за провокацијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала