- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Татин мали помоћник

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLOСтефан Ђоковић и Новак Ђоковић
Стефан Ђоковић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
Пратите нас
Други тенисер света Новак Ђоковић отворено је причао о свом сину Стефану и његовој љубави према тенису због које се чак придружио оцу на једном од тренинга уочи овогодишњег Вимблдона.
Рекордер по броју гренд слемова започео је потеру за осмим трофејом у Лондону победом над Аргентинцем Педром Каћином у три сета. Била је то Новакова 29. победа у низу на трави упркос једно и по часовном прекиду због падавина.
Пре уводног меча, Ђоковићу се на терену за тренинг придружио и његов син Стефан. Осмогодишњак је додавао лоптице свом оцу, а такође се поздравио у хадлу са члановима Новаковог тима.
Стефанов перформанс на Вимблдону свидео се и организаторима који су га на друштвеним мрежама прогласили „татиним малим помоћником“.
После победе над Аргентинцем, Ђоковић је дао интервју у којем је изразио одушевљење јер му се син придружио на терену. Легендарни Србин се разнежио због Стефана и Таре.
„Одушевљен сам због тога, велико ми је задовољство. Благословен сам што сам отац таква два мала анђела. Стефан и Тара су од недеље у Лондону, стигли су заједно са мојом супругом“, рекао је Ђоковић.
Вишеструки гренд слем шампион је објаснио да је Стефан изузетно одушевљен свим аспектима тениса. Открио је и да је осмогодишњак пожелео да проведе цео дан уз оца, упркос што је Новак устао рано.
„Стефан има осам година и одушевљен је тенисом и свиме што је повезано са овом игром. Било да гледа тенис, да га игра или додаје лоптице... У недељу увече ме је питао: 'Тата, знам да рано устајеш, али желим да будем уз тебе и то од тренутка када изађеш из куће, желим да сам са тобом цео дан'“, закључио је Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Новак је упутио предлог Београду
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Новак и Вимблдон – нераскидива веза!
Анет Контавејт - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Вимблдон одузео Естонки право да има крај какав заслужује: „Боли ме“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала