- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Напади украјинских дронова на Москву били би немогући без помоћи НАТО

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
Пратите нас
Напади дронова на Москву и Подмосковље били би немогући да Кијеву не помажу САД и НАТО, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
„Украјински неонацисти су 4. јула ујутру помоћу пет дронова поново покушали да изведу терористичке нападе у Москви и Московској области. Према доступним информацијама, овог пута њихове мете су били објекти цивилне инфраструктуре, укључујући велики међународни аеродром“, подсећа руска страна.
Како се додаје, ти планови су осујећени захваљујући прецизном раду руских система ПВО и система за електронско ратовање.

„Овакви напади били би немогући без помоћи САД и њихових савезника из НАТО-а кијевском режиму, који настављају да га пумпају оружјем, укључујући дроновима, обучавају оператере дронова и пружају обавештајне податке који су потребни за извршавање таквих злочина, укључујући слике Земљине површине добијене помоћу цивилних и војних сателита. Све ово чини Вашингтон и његове сателите саучесницима у припреми и извођењу терористичких напада које планира и изводи Кијев уз помоћ западног новца и западног оружја“, наводи руско Министарство.

Подсећамо, у јутрошњем нападу дроновима на Москву и Московску област оборена су четири дрона, један је изгубио контролу и срушио се. У нападу није било жртава и није причињена материјална штета.
Зграда Министарства одбране Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
РУСИЈА
Министарство одбране Русије: Спречен напад дронова на Москву и Подмосковље, оборено пет летелица
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала