- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Летећи“ бициклиста и хаос у финишу – одлучили су милиметри /видео/

© AP Photo / David RamosБициклиста
Бициклиста - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
Пратите нас
Јаспер Филипсен, белгијски бициклиста, освојио је другу етапу заредом на престижној трци Тур д'Франс коју су обележили бројни падови такмичара у финишу, али и један „летећи бициклиста“
Филипсен је освојио етапу тријумфалним спринтом у четвртој деоници која се возила од Дакса до Ногара у југозападној Француској.
Возач Алпесин Финикса је у узбудљивој завршници кроз циљ прешао милиметрима испред другопласираног Кејлеба Јуана, Аустралијанца из Лото Дестинија.
Победничко време било је четири сата 25 минута и 28 секунди, на постоље се попео и Немац Фил Баухаус из Бахреин Викторијуса, а међу десеторицом најбољих Брајан Кукар, Марк Кавендиш, Дени ван Попел, Александер Кристоф, Словенац Лука Межгец, Ваут ван Ерт и Мадс Педерсон.
Прегршт падова могли смо да видимо на овој етапи, нарочито у последња три километра, а шоу је однео један љубитељ бициклизма који је „полетео“ бициклом ношен ровокопачем.
После четврте етапе жута мајица, намењена водећем у генералном пласману, припада Адаму Јејтсу, освајачу прве етапе. Филипсен је избио на чело поретка када су поени у питању.
Филипсен је у понедељак био најбржи у трећој етапи, а у уторак је дошао до укупно четврте етапне победе на најпрестижнијој бициклистичкој трци на свету. Поред тога, има и три победе на Вуелти.
Четврта етапа била је равничарска, дуга 182 километра. У среду се пета етапа вози од Пауа до Ларуна – у питању је планинска деоница дуга 163 километра.
Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Половичан програм због „старе бољке“ – уз Карлосово олакшање и Јеленин „тренинг живаца“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала