- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Велико спајање: Индијска банка постала четврта највећа банка на свету

© AP Photo / Anupam NathИндијски банкар броји новце у Гватију.
Индијски банкар броји новце у Гватију.  - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
Пратите нас
Највећи приватни зајмодавац у Индији ХДФЦ Банка завршила је спајање са Housing Development Finance Corporation , највећим хипотекарним зајмодавцем у земљи.
Спајање је ступило на снагу 1. јула, након одобрења акционара и регулатора.
Спојени ентитет биће четврта највећа светска банка по тржишној капитализацији – иза ЈПМорган Цхасе, Индустријске и комерцијалне банке Кине и Банк оф Америца, сматрају аналитичари.
"Ово је одлучујући догађај на нашем путу и ​​уверен сам да ће нам наша комбинована снага омогућити да створимо холистички екосистем финансијских услуга", рекао је у петак Саши Јагдишан, извршни директор ХДФЦ банке.
Спајање је обављено у суботу, око 15 месеци након што је уговор први пут објављен.
ХДФЦ банка је у априлу прошле године објавила да ће купити своју матичну компанију Housing Development Finance Corporation, највећег зајмодавца за стамбено финансирање у Индији, у уговору о свим акцијама вредним 40 милијарди долара, преноси Инвеститор.
Нови ентитет сада има тржишну капитализацију од приближно 172 милијарде долара. У презентацији ХДФЦ инвеститорима, хипотекарни зајмодавац је истакао да ова синергија укључује приступ нижим трошковима финансирања, оперативну ефикасност и ширу дистрибутивну мрежу ХДФЦ-а.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала