- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски политичар: Морамо чути Орбанов позив - ни цент више за Украјину

© AP Photo / Valentina PetrovaБугарска застава
Бугарска застава - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
Пратите нас
Лидер партије АБП (Алтернатива бугарског препорода) и бивши министар унутрашњих послова Бугарске Румен Петков позвао је Европску унију да саслуша критичка мишљења о финансијској помоћи Украјини.
Према његовим речима, ШОС (Шангајска организација сарадње) и БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка) постају озбиљни међународни фактори на које Европа мора да рачуна и са њима сарађује.

„БРИКС и ШОС – то је пола света. БРИКС у смислу броја становника, економске моћи је нешто много озбиљније од нашег великог власника демократије, ЕУ“, изјавио је он за ТВ Еуроком.

Бивши министар је додао да ако Европа то не увиди и не отпочне са њима активан, ефикасан дијалог, служећи интересима који су Европи страни, ништа добро се неће десити.

„Видимо да Европа наставља да учествује у рату у Украјини, али заборављамо да чујемо апел премијера (Мађарске Виктора) Орбана да док не добијемо извештај о 70 милијарди евра, које смо доделили као помоћ Украјини, не треба да дамо више ни цента“, поручио је Петков.

Претходно је председник Бугарске Румен Радев позвао нову владу да се стара о бугарској војсци а не о пружању војне помоћи Украјини.
Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
СВЕТ
Зашто Макрон жели да буде први лидер Запада у БРИКС-у који постаје све моћнији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала