- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Понекад полудим...“ – искрени Медведев победом стао уз раме Ђоковићу

© AP Photo / Alberto PezzaliДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, остварио је прву победу на Вимблдону после две године, али није имао лак посао. Медведев је тим тријумфом успео да стане уз раме Новака Ђоковића, а имао је и посебно обраћање публици.
Медведев је за ривала имао натурализованог Британца, франсуког сина Артура Ферија који је на Вимблдон стигао са посебном позивницом.
Медведев је славио у три сета са 7:5, 6:4, 6:3, али се током меча борио и са брејк лоптама противника.
Рус се мучио само током првог сета. До брејка је дошао у петом и потом у 11. гему, па је у наредном гему сервирао за 1:0 у сетовима.
Током другог сета, након вођства од 4:2 Медведев скоро па препушта свој сервис гем противнику за 4:4 у гемовима. Већ у наредном гему долази до рибрејка и после сигурног сервиса осваја и други сет.
У трећем сету Рус до брејка врло тешко долази у петом гему и нешто лакше у десетом, чиме ставља тачку на меч.
Руски тенисер се после дуела обратио и публици.
„Искрено, нисам знао на какав пријем ћу наићи. Нисам вољен свуда због тога ко сам ја, понекад полудим на терену, понекад полудим на публику. Ипак, фантастичан је осећај вратити се овде“, навео је Медведев.
Руски тенисер је победом над Феријем остварио 60. тријумф на Гренд слем турнирима и заједно са Новаком Ђоковићем је једини тенисер у најбољих 20 на АТП листи са више од 60 победа на највећим турнирима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала