- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Хрватски премијер: Не бринем због тензија између Београда и Приштине

Пратите нас
Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да није забринут због ситуације у региону, упркос растућим тензијама између Београда и Приштине.
„Међународна заједница је снажно ангажована око дијалога“, поручио је Пленковић у интервјуу за Политико, наводећи да су и Београд и Приштина заинтересовани за напредак на путу ка Европској унији.
Говорећи о наводима да би могао да буде именован на неку од важних функција у Европској унији, поручио је да је „потпуно фокусиран“ на посао премијера и трећу победу на изборима у Хрватској.
Додао је да је Европска народна странка (ЕПП) усредсређена на повратак на власт у Италији и Француској, некадашњим упориштима те партије.
„Желимо да учинимо више како бисмо оснажили ЕПП странке у великим државама“, навео је Пленковић.
ЕПП у Италији заступа Форца Италија, странка недавно преминулог Силвија Берлусконија, која има само седам одсто подршке, али је део владајуће коалиције премијерке Ђорђе Мелони.
Међутим, ЕПП-ови републиканци у Француској, који су некада били водећа странка у тој земљи, сада имају само девет одсто подршке.
„Морамо снажно да радимо на враћању снаге ЕПП-а у Француској и Италији. То је политички циљ“, поручио је Пленковић, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала