Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Јаснија слика о наредним корацима“: Лајчак после састанка са Вучићем

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић и изасланик ЕУ Мирослав Лајчак
Председник Србије Александар Вучић и изасланик ЕУ Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
Пратите нас
Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је данас да је током састанка са српским председником Александром Вучићем са њим разговарао о даљем путу дијалога, укључујући потребу за одржавањем нових локалних избора уз учешће Срба и повратак дијалогу о нормализацији односа између Београда и Приштине.
„Наставио сам своју посету сусретом са председником Србије Александром Вучићем. Имали смо искрен и отворен разговор о даљем путу, укључујући потребу за новим локалним изборима уз учешће косовских Срба и повратак дијалогу. Састанак и путовање помогли су да се се стекне јаснија слика о наредним корацима“, написао је Лајчак на свом налогу на Твитеру.
Председник Србије Александар Вучић је након разговора поручио да је током састанак упозорио да су Срби на КиМ изложени „најжешћој тортури и прогону у последњих 15 година“.
„Поновио сам захтеве за поштовање њихових права и безбедности. Позвао сам међународну заједницу да се конкретније ангажује по свим тим питањима“, навео је председник Србије на свом Инстаграм* налогу.
Лајчак се претходно састао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, председницом институција Вјосом Османи, а разговарао је и са командантом Кфора, генералом Анђелом Микелеом Ристучом и шефом Делегације ЕУ у Приштини Томашом Суниогом.
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке
Александар Вучић и Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
СРБИЈА
Вучић после састанка са Лајчаком: Још једном сам их упозорио
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала