- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјински министар одбране признао: Украјина је идеалан полигон за тестирање западног наоружања

© AP Photo / Polish Defense MinistryТенкови леопард 2
Тенкови леопард 2 - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
Пратите нас
Министар одбране Украјине Алексеј Резњиков изјавио је у интервјуу „Фајненшел тајмсу“ да је ова земља идеалан пологон за тестирање западног оружја. Истовремено, он је признао да руски системи радиоелектронске борбе могу да неутралишу артиљеријску муницију навођену преко ГПС-а, као и системе „хајмарс“ који су били веома прецизни.
„За светску војну индустрију не постоји бољи полигон“, нагласио је он.
Лист наводи да је предаја Кијеву противваздушних ракетних система „насамс“, као и недавно произведених немачких система противваздушне одбране „ирис-т“, омогућила да се по први пут заједно тестирају „сви различити системи на нивоу НАТО".

„Системи дејствују заједно. То им је такође веома важно да знају“, додао је министар.

Према његовим речима, западни савезници Кијева, „у стварним условима могу да виде да ли оружје функционише, колико је ефикасно и треба ли га модернизовати“.

Руски системи моћни и против „хајмарса“

Резњиков је у интервјуу признао да руски системи радиоелектронске борбе могу да неутралишу артиљеријску муницију навођену преко ГПС-а, као и системе „хајмарс“ који су били веома прецизни.
„Руси осмисле контрамеру, ми информишемо наше партнере и онда они створе нову контрамеру против те контрамере“, испричао је украјински министар.
Поред тога, Резњиков је нагласио да су недавно потписани споразуми о техничком одржавању са британском одбрамбеном компанијом „Бабкок интернешенал“, француском „Некстер системс“ која производи артиљерију, као и немачком „Рајнметал“, најпознатијом по производњи тенкова „леопард“.
Русија је раније више пута саопштавала да ће било које испоруке Украјини које садрже наоружање за кијевске власти, бити легитиман циљ за Оружане снаге Русије, а земље НАТО играју се ватром, испоручујући оружје Кијеву.
Уништени украјински тенк - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2023
РУСИЈА
Украјини не помажу ни хајмарси, патриоти, стингери, милијарде долара...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала