Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Московска делегација у дводневној посети Општини Савски венац

© Tanjug / GO SAVSKI VENACМосковска делегација у дводневној посети Општини Савски венац
Московска делегација у дводневној посети Општини Савски венац - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
Пратите нас
Председник Градске општине Савски венац Милош Видовић дочекао је данас у Управној згради Општине четворочлану делегацију Централног административног округа Москве, коју у дводневној посети предводи председник тог округа Владимир Говердовски.
Традиционално пријатељство две централне локалне самоуправе Београда и Москве започето је 2017. године потписивањем Протокола о сарадњи са акцентом на сарадњи у области културе, туризма, спорта и управе ради унапређења услуга које грађани користе, саопштено је из ГО Савски венац.
У разговору са делегацијом из Москве о даљем развоју и проширењу сарадње учествовали су и председник Скупштине ГО Савски венац Страхиња Кукић, заменик председника Општине Урош Трипковић и чланица Већа Ана Маринковић.
Председник Видовић изразио је задовољство што се сарадња са пријатељима из Москве наставља и што се негују традиционално добри односи два народа.
''Посета представника Централног округа Москве нас и овај пут радује и указује на поштовање и уважавање које гајимо обострано. Колеге из Москве смо упознали са реализацијом капиталних пројеката на територији наше општине попут изградње станичне зграде „Прокоп“, Београда на води, новог Савског трга и нове зграде КЦС, као и са пројектима који нас тек очекују, попут „Еџпо 2027“. Разменили смо искуства и изразили спремност за проширење сарадње у областима спорта, туризма и културе. Желимо да наставимо у правцу реализације заједничких пројеката на задовољство наших грађана и општина, као и градова Београда и Москве'', поручио је Видовић.
Он је додао да ће се потрудити да гостима из Русије буду добри домаћини и да ће из Београда понети лепе утиске.
Владимир Говердовски захвалио је на гостопримству српским пријатељима и похвалио изглед Београда и Савског венца приметивши напредак.
''Високо ценимо партнерство са општином Савски венац. Ваш град и државу сматрамо једним од главних, приоритетних и поузданих међународних партнера и надамо се успешној сарадњи и убудуће. Као и колеге из Београда и ми смо, у протеклом периоду између два сусрета, много радили. Реализовани су пројекти који су допринели побољшању јавног превоза у Москви, паркова и спортских игралишта, културног наслеђа, развоју у области грађевинарства, реализацију програма намењених пензионерима, а један од најважнијих на који смо посебно поносни је пројекат обнове преко 100 домова здравља'', навео је Говердовски.
Он је овом приликом званично позвао српску делегацију у посету Москви за време одржавања фестивала „Спашкаyа Тауер“ који се одржава на Црвеном тргу.
Разговору двеју делегација присуствовали су представник Руске амбасаде у Београду Валериј Голованов и начелник Полицијске управе Савски венац Драган Бркић.
Након састанка чланови делегације из Москве посетили су Савски трг и новоизграђени споменик Стефану Немањи, додаје се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала