Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Настављена седница Скупштине Србије без присуства Мартиновића

© Sputnik / Лола ЂорђевићСкупштина Србије
Скупштина Србије - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
Пратите нас
На почетку седнице Скупштине на којој би требало да се расправља о изгласавању поверења министру полиције Братиславу Гашићу дошло је до инцидента. Посланици опозиције тражили су да министар Александар Мартиновић напусти седницу јер је, како кажу, "пребројавао децу посланика."
Будући да су посланици опозиције устали из клупа и ометали говорнике, председник Скупштине је позвао шефове посланичких група на консултације, а седница је након паузе настављена без присуства Мартиновића.
Шеф посланичке групе Зелено леви клуб Радомир Лазовић рекао је претходно новинарима, после консултација, да ће се наставити расправа о смени министра унутрашњих послова Братислава Гашића.
Лазовић је рекао да се опозиција враћа у салу, али да се неће вратити министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић.
“Као што смо најавили у сали, нећемо дозволити да људи који шире насиље и мржњу и нападају људе, који немају децу у овом случају, да говоре у Народној скупштини и захтевали смо да Мартиновић мора одмах да оде”, рекао је Лазовић и додао да је тај део опозиције најавио да ће поново реаговати уколико се нешто слично догоди.
Рекао је и да су захтевали да се атмосфера “релаксира” тако што неће само Орлић председавати седницом већ и потпредседници Народне скупштине.
Да подсетимо, Мартиновић је јуче током седнице рекао да они који немају децу критикују власт поводом поступања у вези с два масовна убиства у којима је страдао велики број деце.
"Хоћете да набрајам ко од вас нити је у браку, нити има децу, него уместо деце храни куче, храни маче, златну рибицу итд. Како вас бре није срамота", рекао је Мартиновић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала