- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Улаз у Свети Стефан 25 евра

© Sputnik / Бобан НововићПлаже Светог Стефана
Плаже Светог Стефана  - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
Пратите нас
Град хотел Свети Стефан код Будве отворен је за дневне посјете, цијена је 25 евра за одрасле и бесплатно за дјецу до 12 година у пратњи родитеља.
У град ће се улазити у групама на сваких сат или сат и по. Лимит је 10 одраслих по тури, што би требало да се повећа. Карте за улазак у Свети Стефан се купују у шопинг центру испод љетње позорнице.
Из Иницијативе за враћање Светог Стефана у потпуно власништво државе истичу да ће се залагати да цијена буде нижа, јер мисле да је сувише висока.
„У сваком случају, ствари су се помјериле са мртве тачке. Има још доста простора да се режим приступа острву на крају и донекле усклади са Фаро конвенцијом Савјета Европе и препрукама Еуропа Ностра, али још смо далеко од тога. Очекујемо да Свети Стефан буде отворен за дневне посјете и у зимском периоду уз смањену цијену улазнице за грађане Црне Горе. Ово је корак ближе ка Новом Светом Стефану као отвореном граду, вјечном и неуништивом, који ће можда једног дана бити стављен и под заштиту Унеска. На другој страни, остаје још пуно отворених проблема који се морају решавати у складу са законима Црне Горе и међународним конвенцијама“, истичу из Иницијативе за враћање Светог Стефана у потпуно власништво државе.
Плаже Светог Стефана  - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
ДРУШТВО
Свети Стефан се отвара за туристе након двије године
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала