- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Варнице на релацији Курти-Рама

© AFP 2023 / GENT SHKULLAKUАљбин Курти и Еди Рама
Аљбин Курти и Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
Пратите нас
Премијер Албаније Еди Рама потврдио је да сутра долази у Приштину, упркос томе што неће бити састанка са косовском премијером Аљбином Куртијем, јер је Курти одбио сусрет са њим уколико не буде заједничке седнице влада Косова и Албаније.
После седнице албанске владе Рама данас није желео да коментарише Куртијево одбијање. преноси "Косово онлајн".

“Овде сам само због одлуке владе о студентима медицине. Што се тиче доласка у Приштину и целе турнеје, говорићу кад буде времена за то, а то је сутра у Приштини", рекао је он.

Раније данас, Курти је поновио да се неће састати са Рамом на састанку који је ван седнице Владе Косова и Албаније, истакавши да сматра да је Рама неоправдано отказао састанак две владе и да са њим може да се састане само у оквиру таквог састанка
"Спреман сам да се састанем са премијером Едијем Рамом у оквиру састанка две владе, не без овог састанка“, рекао је Курти.
Према његовим речима, за односе Косова и Албаније важан је састанак две владе, а не сусрети њега и Раме, који ће у четвртак боравити на Косову, на балканској турнеји у оквиру припрема за наредни Самит у оквиру Берлинског процеса који ће се одржати у октобру у Тирани.
Рама сутра борави на Косову, како је најављено у албанским медијима, у оквиру балканске турнеје и припрема за наредни самит Берлинског процеса који ће се одржати у октобру у Тирани.
Иначе, заједничка седница влада Косова и Албаније која је требало да буде одржана 14. јуна у Ђаковици отказана је у последњем часу јер је Рама инсистирао да се у условима погоршања односа Косова са целом евроатлантском заједницом прво одржи састанак у ужем формату (премијери и министри спољних послова и одбране), што Курти није прихватио.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала