- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кад Зеленски постане џин од 2,5 метра: Руски амбасадор исмејао „доказе“ о „шахидима“ у Украјини

© Фото : Министарство одбране ИранаИрански дрон Shahed - 136
Ирански дрон Shahed - 136 - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
Пратите нас
Руски амбасадор у УН Василиј Небензја исмејао је „доказе“ које наводе западне земље и Кијев у прилог тврдњама да Москва, наводно, користи иранске беспилотне летелице у Украјини.

"Све што видимо су неке 'сумње' и нејасне 'оцене', засноване на 'информацијама из отворених извора'. То је посебно евидентно у инсинуацијама о такозваним иранским беспилотним летелицама које се наводно користе у Украјини", рекао је Небензја.

Стални представник је члановима Савета безбедности УН показао фотографију Владимира Зеленског и, наводно, беспилотне летелице.
"Неки 'фото-докази' су потпуно комични. Фотографија Владимира Зеленског наводно са дроном шахид је навелико кружила у медијима. Дужина овог дрона је три метра, а распон крила два метра. На овај начин, (ако се упореди величина дрона и висина Зеленског) украјински председник би требало да буде висок око два и по метра. Ову монтирану фотографију су корисници интернета давно исмејали", рекао је стални представник.
Према његовим речима, други цитирани „материјални докази” су опскурне фотографије неких фрагмената, на којима ништа не указује њихово иранско порекло.
Западне земље су више пута тврдиле да Иран наводно испоручује дронове Русији за војне операције у Украјини. Истовремено, САД и њихови савезници су нагласили да се таквим трансфером крши резолуција 2231. Москва и Техеран су негирали ове оптужбе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала