- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Бајкери из више градова Србије кренули на КиМ у хуманитарну акцију

© Tanjug / Зоран ЖестићБајкери Србије у организацији Бајк рок мисије, крнули су по осамнаести пут у хуманитарну акцију на Косову,
Бајкери Србије у организацији Бајк рок мисије, крнули су по осамнаести пут у хуманитарну акцију на Косову, - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2023
Пратите нас
Више мото удружења из Србије кренуло је на КиМ како би уручили хуманитарну помоћ за две породице из Косовске Митровице и за обнову цркве на брду изнад Звечана.
Двоточкаши су се окупили на редовном зборном месту, испред Скупштине Србије, а онда су познатом стазом кренули до Рашке, а потом даље до Митровице.
Организатор Бајк рок мисије Милић Радевић рекао је да већ 18 година постоји ова акција чији је циљ пружање подршке српском народу на КиМ и хуманитарне помоћи свима којима је потребно, преноси Танјуг.
„Чекају нас бајкери на више места које смо одредили - код Лозовичке чесме, Баточине, Крагујевца, Краљева, све до Рашке, где ћемо имати централни скуп одакле ћемо сви скупа поћи на административни прелаз. Ми желимо да покажемо свету да је КиМ српска света земља - срце Србије. Уколико пређемо административни прелаз имамо заказан скуп у средњој школи у Косовској Митровици, код стадиона. Идемо да пружимо подршку нашој браћи“, рекао је он.
Ове године нема бендова и музике, рекао је Радевић.
У хуманитарну вожњу до КиМ су кренуле мајка и ћерка Бранка и Валентина Словић.
„Ја у суштини увек ширим љубав, а надам се да ће им значи ово што ћемо доћи и да ћемо им унети другу боју у свакодневни живот. Били смо увек лепо дочекани“, поручила је Бранка.
Бранкина ћерка Валентина истакла је да јој је ово трећи пут да одлази на КиМ и да је први пут била када је има шест година.
„Послала бих поруку да смо сви један народ и да треба да будемо заједно“, рекла је Валентина Словић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала