- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Московљанка као некад Шарапова – Јелена победила и изједначила рекорд славне Рускиње

© AP Photo / Gerald HerbertЈелена Рибакина
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2023
Пратите нас
Јелена Рибакина, казахстанска тенисерка пореклом из Москве, пласирала се у треће коло Вимблдона победом над Францускињом Ализ Корне резултатом 6:2, 7:6. Овом победом Јелена је исписала и историју трећег Гренд слема у сезони јер је на 13 мечева остварила 12 победа.
Актуелна шампионка Вимблдона мање се мучила у другом колу и већ од старта је наметнула свој ритам. Францускиња је средином првог сета имала прилику да Московљанки врати брејк, али након што се Јелена одбранила шансе за Корне су биле све мање.
Брејком је завршила Рибакина први сет, међутим у другом било је доста неизвесније. Укупно шест брејк лопти имала је Корне и ниједну није успела да искористи.
Меч је после једнаестог гема могао да оде дургом путањом да је Јеленина противница искористила прилике, али уместо тога Рибакина је изборила тај-брејк.
После петог поена све је постало јасно, Јелена је играла фуриозно и видело се да је зацртала да меч заврши после два сета што је и успела.
Победа против Корне актулену шампионку није само довела до трећег кола, већ је њом Јелена стигла и до невероватног рекорда.

Рибакина је постала тенисерка са највећим бројем победа у 13 одиграних мечева на Вимблдону. Тенисерка родом из Русије има 12 победа и само један пораз и тиме се изједначила са Маријом Шараповом, Ен Џонс, Били Џин Кинг и Евон Гулагонг .

Сјајна Рибакина прошле године на Вимблдону се појавила као 23. тенисерка света, а потом је направила велико изненађење и подгила трофеј. Пре тога на чувеној енглеској трави играла је 2021. године када је стигла до четвртог кола, а само једну сезону раније није успела да прође квалификације.
Тенисерка која од 2018. године игра под заставом Казахстана доживела је као и остали играчи неправду када прошле године нису додељени бодови за успех на Вимблдону, али је у њеном случају то био посебан апсурд јер је као шампионка Гренд слема остала на 23. месту ВТА листе.
С обзиром да је наставила да игра сјајно и усталила се у завршницама турнира Рибакина је на овогодишњи Вимблдон стигла као треће тенисерка света.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2023
СПОРТ
Наставља се драма на Вимблдону – мрак прети Новаку
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
СПОРТ
Руски дан на Вимблдону
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
СПОРТ
Успех каријере Ласла Ђереа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала