- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Нова ера”: На Западу извукли три закључка из украјинског сукоба

© УПСИ МО РФ / Уђи у базу фотографијаРуски вишецевни бацачи граната "Град"
Руски вишецевни бацачи граната Град - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2023
Пратите нас
Украјински сукоб постао је доказ да је наступила нова ера високотехнолошких ратова и омогућио да се извуку три закључка о принципима ратовања деценијама унапред, објавило је британско издање „Економист”.
Лист пише да се први закључак састоји у томе да борбе постају транспарентније, све теже је сакрити оперативне информације на фронту, а исход борбе све више ће зависити од обавештајних података.
„Приоритети ће бити идентификовати непријатеља, пре него што он открије вас; заслепити њихове сензоре, било да је реч о дроновима или сателитима; уништити њихова средства комуникације на фронту помоћу сајбер напада, електронске борбе или старомодних експлозивних направа”, наводи се у чланку.
У материјалу се истиче да ће војске морати да осмисле нове начине ратовања, ослањајући се на мобилност, размештање, скривање и обману.
Други закључак који су извели аутори материјала огледа се у томе да ће чак и у ери употребе вештачке интелигенције сукоби, као и пре, укључивати ангажовање великог броја личног састава.
Трећи закључак, према ауторима, састоји се у томе да ће границе велики ратова бити све мање јасне, а разлика између војске, цивила и комерцијалних компанија током борбених дејстава постајаће све замагљенија.
х - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
РУСИЈА
Зеленски, пред самит НАТО, сваљује кривицу за своје неуспехе на Запад
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала