- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пентагон оптужује руске пилоте за непрофесионализам у Сирији; Руски дипломата: А шта ви радите тамо

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаРуски ловац Су-35С
Руски ловац Су-35С - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2023
Пратите нас
Американци крше правила коришћења сиријског ваздушног простора и истовремено себи дозвољавају да оптужују Москву - то је ван граница пристојности, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

„Сматрамо да су стални, понекад и ван граница пристојности, напади на високопрофесионалне акције руског војног особља у Сирији лишени здравог разума. Они скрећу пажњу са чињенице да сами Американци свакодневно крше правила безбедности летења у Сирији“, рекао је дипломата.

Он је подсетио да се амерички војници, за разлику од руских, налазе у Арапској Републици супротно нормама међународног права: „У ствари, они су окупирали одређене области земље, кријући се иза потребе за извршавањем задатака против тероризма“.
„Политика Сједињених Држава у сиријском правцу, без сумње, носи снажан деструктивни набој. Она не само да омета стабилизацију ситуације и обнављање територијалног интегритета Сирије, већ негативно утиче на ситуацију у целом региону Блиског истока“, рекао је Антонов.
Америчко Ратно ваздухопловство тврди да су руски борбени авиони у четвртак, наводно, поново ометали америчке беспилотне летелице МК-9 Рипер у извођењу операција против терористичке групе ДАЕШ (Исламска држава - забрањене у Русији) у Сирији, наводи се у саопштењу команданта Централне команде САД (CENTCOM) генерал-потпуковника Алексуса Гринкевича.
Гринкевич тврди да су руски ловци наводно „испалили сигналне ракете испред беспилотних летелица и летели опасно близу њих, стварајући безбедносну претњу“.
Америчко министарство одбране објавило је у петак видео-снимак који наводно приказује акције два руска борбена авиона против америчког дрона. У питању су два руска ловца – Су-45 и Су-35.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала