- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Весић: Тагови са Северном Македонијом функционишу одлично, ускоро с Хрватском, БиХ, Грчком

© Sputnik / Лола ЂорђевићНаплатна рампа
Наплатна рампа - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2023
Пратите нас
Интегрисани систем наплате путарине са Северном Македонијом функционише одлично, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, најављујући да ће ускоро исти систем бити успостављен и са Хрватском, Босном и Херцеговином и Грчком.
Весић је објаснио да преконфигурација "тага" подразумева прелазак на "постпејд" систем плаћања, односно уместо да грађани уплаћују новац на "таг", што је и даље могуће и важи само за Србију, потребно је да га вежу за платну картицу.
"То траје пет минута. Са таквим ‘тагом’ можете да прођете кроз свих девет наплатних рампи у Северној Македонији. Ако већ имате новац на ‘тагу’, он ће бити враћен на рачун", рекао је Весић гостујући на ТВ Хепи и подсетио да је за све оне који нису преконфигурисали ‘таг’, а кренули су на пут, постављен шалтер "Путева Србије", на последњој наплатној станици у Србији, у Прешеву, преноси Танјуг.
Додао је да се прекофингурација врши на 25 места у Путевима Србије, Пошти и АМСС као и на наплатној станици Прешево.
“Дневно извршимо преконфигурацију око хиљаду тагова и продамо још толико нових од како смо пустили систем интегрисане наплате у рад”, рекао је Весић.
Најавио је да ће ускоро систем заједничке наплате путарине бити успостављен и са Хрватском, БиХ и Грчком.
“Са Хрватском смо, по том питању, далеко одмакли, као и са БиХ, а ускоро ћу о томе разговарати и са мојим грчким колегом”, рекао је министар.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала