Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Десети протест дела опозиције испред Скупштине Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићПротест "Србија против насиља"
Протест Србија против насиља - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
Пратите нас
Десети протест у организацији дела опозиционих странака „Србија против насиља“ завршен је вечерас око 21.00 час испред Полицијске управе за град Београд у Булевару деспота Стефана.
Саобраћај испред Народне скупштине и у Таковској улици је успостављен, а окупљени су се постепено разишли из Булева деспота Стефана.
Учесници протеста су претходно развили транспарент „Србија против насиља“ на згради преко пута, а пуштали су и слајдове са цитатима изјава председника Србије Александра Вучића и министра унутрашњих послова Братислава Гашића на згради полиције, пренео је Танјуг.
Како су рекли организатори, шетња је организована до зграде полиције како би се дала подршка инспекторима Слободану Миленковићу и Душану Митићу као и полицајаки Катарини Петровић из Ваљева.
Протест је почео испред Народне скупштине, где су поново прочитани захтеви, а затим прошетали Таковском улицом, где су се на кратко задржали код РТС-а, и Цвијићевом.
На протест су дошли шеф посланичке групе Зелено леви клуб Радомир Лазовић, председник Демократске странке Зоран Лутовац, копредседник странке Заједно Биљана Стојковић, лидер Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута, потпредседник Странке слободе и правде Мариника Тепић, потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, посланик Народне странке Владета Јанковић, политичар Зоран Живковић.
Организатори протеста траже одузимање националних фреквенција ТВ Пинк и ТВ Хепи, смену чланова РЕМ-а, гашење штампаних медија који крше новинарски кодекс, смену руководства РТС-а, смену министра полиције Братислава Гашића и шефа БИА Александра Вулина.
Протест „Србија против насиља“ организују Демократска странка, Народна странка, Зелено-леви фронт/Не давимо Београд, странка Заједно и Странка слободе и правде/Покрет слободних грађана/Синдикат Слога/Покрет за преокрет – Уједињени.
Протести су одржани у Краљеву, Крагујевцу и Новом Пазару.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала