- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Фајненс Јаху: Тргује новцем и из спушког затвора - До Квон пребацио 18 милиона вриједне валуте

© Фото : Youtube/Coinage/PrintscreenДо Квон, јужнокорејски криптомилијардер
До Квон, јужнокорејски криптомилијардер - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
Пратите нас
Стабилне валуте (УСДЦ) вриједне 18 милиона долара пребачене су у понедељак из крипто новчаника повезаног са извршним директором јужнокорејске компаније Тераформ Лабс-а До Квоном, који се налази у затвору у Спужу. То је саопштио јужнокорејски универзитетски професор Чо Јае-воо, пише Фајненс Јаху.
У тексту се наводи да ће замјена УЦДЦ-а у криптовалуте створити проблеме властима које желе да заплијене Квонову имовину, јер се неки од токена "не могу замрзнути", рекао је Чо, који води лабораторију за блокчејн податке на Универзитету Хансунг у Сеулу.
Додаје се да је до трансакција УСДЦ-а дошло истог дана када је 5.292 биткоина у вриједности више од 160 милиона америчких долара пребачено из новчаника повезаног са Луна Фаундејшн Гард, јединицом Тераформ Лабс, према јужнокорејском Блокмедиа.
Трансакцију је забиљежио Вејл Алерт на Твитеру, иако је означио да се биткоин креће између два непозната новчаника.
Пошто су се трансакције догодиле док је шеф Терраформа у затвору у Црној Гори због оптужбе за фалсификовање пасоша, то сугерише да има спољну помоћ у премјештању средстава како би избјегао домет власти, рекао је Чо, који је такође доцент за урбанистичко планирање у Хансунгу, пише Фајненс Јаху.
"Чини се да је [Квон] имао помоћника ван затвора — [премјештање средстава] је могуће ако је претходно предао своје приватне кључеве када је посљедњи пут изашао уз кауцију или на неки други начин", рекао је Чо.
Чо је рекао да је уочио кретање УСДЦ-а на Етерскан-у 3. јула и означио га у твиту.
До Квон се суочава са оптужбама за превару у Јужној Кореји и САД у вези са колапсом крипто пројекта Тера-Луна који је водио, а који је био вриједан 40 милијарди америчких долара.
У јуну је осуђен због покушаја путовања са фалсификованим пасошем и осуђен на четири мјесеца затвора. Квонови адвокати су уложили жалбу. Вишеструки покушаји Форкаст Њуза-а да дођу до До Квона за коментар нијесу успјели.
Јужнокорејски тужиоци, који истражују урушавање Тера-Луна, покушавају да процијене укупну имовину коју Квон посједује, од којих већину сматрају приходима стеченим криминалом.
Пошто се криптовалуте повезане са Квоном сада премјештају и замјењују у друге токене у различитим приватним новчаницима, властима постаје теже да прате Квонову имовину, рекао је Чо.
"Изгледа да је користио нечије име на централизованим крипто берзама, а реално је тешко процијенити колико крипто валута посједује“, рекао је Чо и додао: "Бар смо могли да идентификујемо средства која су била у ланцу, али са трансфером 3. јула, то је постало много теже."
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала