- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Највећи кинески тржни центар на Балкану „расте из дана у дан“ /видео/

© Фото : Скриншот/ЈутјубИзградња новог кинеског тржног центра на Новом Београду
Изградња новог кинеског тржног центра на Новом Београду - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
Пратите нас
Снимак градилишта Еуразија Трејд Центра забележен из ваздуха сведочи о евидентном напретку направљеном за само осам месеци.
Смештен уз стамбене блокове у Улици Милеве Марић Ајнштајн на Новом Београду, само који километар од објекта који су су кинески трговци користили у Блоку 70, а који је изгорео у пожару 2021. године, пројекат Еуразија Трејд Центар представља комерцијални комплекс чија је изградња започела у октобру прошле године.
Инвеститор новог тржног центра је кинеска компанија Еуразија Трејд Центар д.о.о., аутор идејног решења је архитектонски биро Паралел Студио из Београда, док радове изводи компанија Бригејт д.о.о, пише портал Градња..
Модеран пословни простор за мале трговце из Кине имаће чак 476 локала – 360 у првој и још 116 у другој фази.
У првој фази планирана је изградња једноспратног објекта четвороугаоне основе (Пр+1), док се у другој фази планира нешто виши двоспратни објекат (Пр+2), такође искључиво комерцијалне намене.
Када обе фазе буду завршене, то ће бити највећи кинески тржни центар на Балкану одакле ће се домаћи и регионални трговци снабдевати робом из ове велике источне државе.

Објекат у две фазе

Прва фаза будућег тржног центра, започета у октобру године, састоји се из 22.327 м² комерцијалног простора, док друга фаза подразумева доградњу још једног продајног објекта, укупне површине од скоро 8.000 м².
Како се у оквиру парцеле налази и заштитни појас далековода, овај простор је на тлу искоришћен за велики приступни плато и паркинг између два објекта.
Пространа површина између два објекта ширине 65 метара планирана је као отворени паркинг са 430 паркинг места.

Наставак Јурија Гагарина

Према плану, Улица Јурија Гагарина биће продужена југоисточном страном новог кинеског тржног центра и повезана са саобраћајном везом до Обилазнице, а у будућности тамо ће бити и позиција окретнице трамваја.

Садржај центра

Како је наведено у пројекту, у приземљу објекта прве фазе је смештено 185 локала, од којих је 88 оријентисано тако да се улази споља.
Слично је замишљен и објекат друге фазе, који ће од 62 локала у приземљу имати 27 оријентисано тако да се улази директно са партерно уређене површине.
У приземљу објекта пројектовано је термоизолујуће стакло у виду излога целом дужином објекта.
За међуспратно кретање у објекту биће изграђено 5 степенишних језгара, од којих два имају теретне лифтове, док ће се посетиоци служити и са два ескалатора у централном делу.

Евидентан напредак направљен за само осам месеци

Зоу Ђунвеи, директор компаније Еуразија Трејд Центар, изјавио је ове седмице након обиласка градилишта да ће оба објекта будућег центра бити завршена истовремено, у априлу наредне године.
А да ће ово обећање бити и испуњено, говоре нам и скорашњи снимци с градилишта, на којима се види колико је евидентан напредак направљен за само осам месеци.
Како је ове недеље саопштено из Општине Нови Београд, укупна инвестиција износи 40 милиона евра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала