- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Деби за заборав првог пика у Америци – Вембањами шут „остао у Француској“ /видео/

© AP Photo / John LocherВиктор Вембањама
Виктор Вембањама - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
Пратите нас
Кошаркашко чудо и први пик на недавном НБА драфту Виктор Вембањама представио се Америци у мечу Летње лиге између Сан Антонија и Шарлота. Горостасни Француз неће по добром памтити деби, пошто је шутирао 2/13 из игре, а поједини шутеви нису дирали ни обруч, ни таблу.
Такав развој догађаја условио је да момак од ког се очекује да буде суперзвезда НБА лиге, јер га је Сан Антонио недавно изабрао као првог пика на НБА драфту, постао је предмет подсмеха на друштвеним мрежама због лоше партије.
Спарси су славили против Хорнетса резултатом 76:68, Виктор Вембањама убацио је девет поена, имао је осам скокова и три асистенције за 27 минута проведених на у игри на паркету у Лас Вегасу.
Трема је поново „појела“ бившег члана француског Метрополитана који је и на промоцији промашио апсолутно све шутеве, с дистанце и за три поена, да би на крају агонију прекратио закуцавањем, за аплаузе присутних који су били у чуду.
Та трема је поново била присутна на његовом дебију у Америци. Поново су шутеви били очајни, кратки, непрецизни, што је потпуно супротно од оног на шта је Вембањама навикао кошаркашку јавност.
У Француској је с лакоћом решавао најтеже ситуације, могао је сам против свих, а сада поједини коментари на друштвеним мрежама гласе да му је „шут остао у Америци“, као и да је потпуно изгубио самопоуздање.
„Нисам знао шта да радим на терену, али ћу научити“, кратко је поручио Француз после дебија за заборав.
Вембањама је једино био непогрешив са линије пенала, што потврђује стопроцентан учинак 4/4.
Ни у одбрани се није прославио 226 центиметара високи центар Сан Антонија, који је познат као фантастичан блокер. У првом мечу Летње НБА лиге завршио је на паркету после дриблинга Брендона Милера који га је „изломио“, пре него што је касније фаулиран.
И Каи Џонс из Шарлота му је пожелео „добродошлицу“, једним закуцавањем преко њега.
Сума сумарум, Виктор Вембањама имао је деби за заборав и мораће много боље да се припреми за наредни меч „мамуза“ у Летњој лиги.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Кошаркаш Црвене звезде Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2023
СПОРТ
Филип је поново имао запажену улогу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала