- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Саопштење Унеска о експлозији у Лавову пристраснo

© Sputnik / Наталија Селиверстова / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије
Министарство иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
Пратите нас
Саопштење Унеска о експлозији у тампон зони светске баштине у Лавову показује пристрасност и недоследан приступ организације, изјавила је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Својим менторским изјавама, које рачунају, пре свега, на западне престонице, секретаријат организације је још једном демонстрирао пристрасан и недоследан приступ, чија је основна карактеристична особина да дели земље на 'добре’ и „лоше“, рекла је она.

Истакла је да без обзира на дипломатско реаговање Русије након терористичког напада на објекат светске баштине „Московски Кремљ и Црвени трг“, није добијена реакција генералног директора Унеско-а.
„Што се тиче ‘напада на тампон зону у Лавову’, према информацијама Министарства одбране Русије нанет је концентрисани удар на пунктове привремене дислокације украјинске војске и страних плаћеника“, нагласила је Захарова.
Раније је Унеско саопштио да је у тампон зони светске баштине у украјинском граду Лавов дошло до експлозије, коју је ова организација окарактерисала као „напад“. Организација, која не именује извор, изјавила је да је експлозија била у историјској згради која се налази у тампон зони светске баштине „Лавов-ансамбл историјског центра“.
Кијевско-печерска лавра - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
РУСИЈА
Захарова: Унеско помаже да се културне вредности из Украјине сакрију у другим земљама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала