- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Помози, Боже!

© Фото: Одбојкашски савез СрбијеОдбојкаши Србија, Лига нација
Одбојкаши Србија, Лига нација - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
Пратите нас
Мушка одбојкашка репрезентација Србије савладала је Бугарску са 3:0 (25:19, 25:22, 25:22), у четвртој утакмици на турниру Лиге нација у америчком Анахајму. Орлови су тренутно осмопласирани, а за пролаз на завршни турнир потребан им је пораз Француске против Немачке.
Изабраници селектора Игора Kолаковића заслужено су остварили шесту победу у овогодишњој Лиги нација против селекције која је одавно изгубила све шансе.
„После нагомиланих утакмица, ово је била трећа у низу, мало смо се прибојавали овог противника, који је растерећен свих брига о опстанку у Лиги нација. Знали смо да имају квалитет, победили су Словенију са 3:0 на првом турниру. Међутим, играли смо веома одговорно, прецизно, концентрисано - стварно сам задовољан како смо изгледали. Можда се енергетски нисмо превише потрошили, али је резултат био стварно у првом плану“, рекао је Колаковић.
Србија је завршила такмичење са по шест победа и пораза и тренутно је на осмом месту које води на финални турнир у Гдањск.
Међутим, мораће Орлови да сачекају резултат утакмице између Француске и Немачке, па ће осми учесник Финалног турнира бити познат највероватније у понедељак рано ујутро по нашем времену. Помози, Боже.
Објективно, Француска је велики фаворит на овом мечу и њен пораз би био велико изненађење. Иначе, велику услугу овог јутра нам је направила селекција Словеније која је поразила Холандију са 3:0 (25:20, 32:30, 25:22) и оставила је без осмог места.
© Фото : CEVСрпски одбојкаш Марко Подрашчанин
Српски одбојкаш Марко Подрашчанин - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
Селектор Колаковић каже да не може да буде незадовољан после 12 утакмица у Лиги нација, без обзира какав исход буде на крају.
„Имали смо много проблема на самом почетку. Планови које смо имали везани за играче који ће да изнесу терет у овом такмичењу су пропали са операцијама Лисинца и Kовачевића, болешћу Атанасијевића и Ивовића. Играчи који су ту били су изнели терет тренинга и утакмица, без обзира на то што у својим клубовима не играју онолико колико би требало - показали су да је репрезентација велики мотив за све њих. Треба нам десет дана одмора, а 21. јула се скупљамо и почињемо другу фазу овогодишње репрезентативне сезоне, тачније припреме за Европско првенство“, закључио је Колаковић.
Иначе, турнир Лиге нација у Анахајму остаће упамћен и по рекорду који је оборен. Наиме, Марко Подрашчанин је у претходном мечу против Француске одиграо 332. меч у националном тиму, чиме је престигао легендарног Андрију Герића.
Пласман обезедио Sofascore
Никола Грбић на рукама саиграча док је био капитен репрезентације - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
Имате ли минут?
Највећи капитен ког је ова земља имала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала