- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Предлог за насељавање бескрајне Русије: Супружници након 10 година брака могу добити бесплатно земљу

© Фото : АНО "Корпорация развития Енисейской Сибири"Јенисејски Сибир
Јенисејски Сибир - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
Пратите нас
Посланици Државне думе из Либерално-демократске партије поднеће на разматрање предлог закона о бесплатном давању земље породицама које су у браку више од 10 година и имају децу.
"Посланици Либерално-демократске партије, на челу са лидером Леонидом Слуцким, предложили су да се грађанима који су у званичном браку дуже од 10 година и имају децу дају бесплатне парцеле за индивидуалну стамбену изградњу. Планирано је да се нацрт амандмана достави Државној думи, након што добије закључак владе Руске Федерације“, наводи се у саопштењу прес-службе председника партије ЛДПР.
Према речима Слуцког, таква иницијатива је усмерена на постепени прелазак са урбанизације мегаполиса на развој модерне нискоградње ван града.
„Морамо да побегнемо од безумне урбанизације и да пређемо од изградње бескрајних „људских насеља“ у највећим градовима на модерна насеља са кућама и нискоградњу. Ако то урадимо, уместо развоја малог броја мегаполиса, добићемо прилику да развијамо целу територију земље“, објаснио је председник Либерално демократске партије.
Прес служба политичара истиче да ће поклоњено земљиште постати заједничко власништво свих чланова породице, и родитеља и њихове деце.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала